fantasia

strips | Curiosa | Originelen

Gespecialiseerd in al jouw strip wensen Originelen, Zeefdrukken en stripcuriosa sinds 1994!

By Weelee

Fijne prijzen!   –   Grote sortering!   –   Koffie staat klaar!

Uitgelicht

Signeersessies

Hermann

Bij Fantasia

Fantasia organiseert bijna ieder jaar wel een signeersessie cq. expositie van het werk van Hermann. Bij iedere signeersessie worden er speciaal voor deze dag diverse genummerde en gesigneerde prenten uitgebracht.

Hermann Huppen wordt op 17 juli 1938 geboren in een Belgisch dorpje in Fagnes, tussen de stad Luik en de Duitse grens. Hij groeit op tijdens de oorlog en al op jonge leeftijd moet hij op eigen benen staan en een vak leren: meubelmaker, architect, binnenhuisarchitect… Op zijn zeventiende neemt hij de wijk naar Canada, waar hij vier jaar blijft wonen. Terug in Brussel volgt de jonge Huppen weliswaar tekenlessen aan de kunstacademie van Sint-Gilles, maar het idee striptekenaar te worden komt nog niet bij hem op.

De jonge Hermann, zoals zijn pseudoniem luidt, trekt de aandacht van Greg, door wie hij in dienst wordt genomen. Vanaf 1966 schreef de meester voor hem de reeks waarmee hij van meet af aan zijn talent als realistisch tekenaar zal bewijzen: “Bernard Prince”. Na een omweg via “Jugurtha”, waarvan hij de eerste albums tekent, begint Hermann met Greg aan een nieuwe reeks, de “western bij uitstek” “Comanche”, die in december 1969 voor het eerst wordt gepubliceerd. Tien jaar later heeft de debutant alle kneepjes van het vak onder de knie gekregen en naam gemaakt bij een groot en trouw publiek: daarmee heeft hij alle troeven in handen om aan zijn eerste soloreeks te beginnen, “Jeremiah”, die nog altijd een groot succes kent.

In 1982 verlaat hij de post-atomaire wereld van “Jeremiah” om zich te wijden aan “De torens van Schemerwoude”, een middeleeuws fresco waarin hij een langvervlogen tijd schitterend tot leven weet te brengen. Hermann is veeleisend en leergierig, een harde werker die geen genoegen neemt met voor de hand liggende oplossingen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen tekent hij in 1991 zijn eerste “one shot”, “Missié Vandisandi”, dat zal worden gevolgd door “Sarajevo Tango”, een kreet van woede en protest, rechtstreeks in kleur getekend en wegens de historische en sociale strekking bekroond met de Prix Oesterheld, genoemd naar de Argentijnse scenarist die in 1977 op tragische wijze “verdween”. Met “Caatinga” schaart Hermann zich opnieuw aan de zijde van de slachtoffers van de macht, ditmaal de arme boeren uit het noordoosten van Brazilië in de jaren dertig.

In 2000 maakt hij op een tekst van Jean Van Hamme “Bloedbruiloft”, dat verschijnt in de collectie Vrije Vlucht van Dupuis. Met zijn zoon Yves H. als scenarist tekent hij voor de collectie “Getekend” van Le Lombard in september een verrassend politieverhaal met fantastische inslag “Bloedbanden” en in oktober 2002 een magnifieke film-noir-op-papier, “Manhattan Beach 1957”.

Zijn bekendste reeksen zijn: Bernard Prince, Comanche, Jeremiah, Torens van Schemerwoude, Nick en verschillende korte reeksen en een groot aantal losse albums zoals recentelijk Old Pa Anderson en Duke.

Hermann krijgt de prijs Saint-Michel tijdens de 1ste Comics Festival van Brussel in september 2002 en in 2016 won Hermann de Grand Prix de la ville d’Angoulême.

Impressie Signeersessies

Blueberry

De lange mars & De ongrijpbare Navajo’s

Gelimiteerde oplage in eigen beheer van 90 exemplaren met linnen rug waarvan 65 met dubbele prent en 25 exemplaren HC genummerd met 2 extra prenten. Prijs: € 89 – € 109

Duke 5

Je bent een pistolero

Gelimiteerde oplage in eigen beheer van 190 exemplaren met genummerde en gesigneerde prent – Nrs. 1 t/m 60 hebben een extra prent – inclusief 26 stuks genummerd A t/m Z met een extra gesigneerde prent.
Prijs: € 79 – € 95

Jeremiah 38

Snappie?

Oplage is 140 exemplaren met genummerde en gesigneerde prent – Nrs. 1 t/m 60 hebben een extra prent – inclusief 27 stuks genummerd A t/m Z met een extra gesigneerde prent. Album wordt verkocht in witte kartonnen schuifdoos.
Luxe Album + 2 prenten – € 79,00 | Luxe Album A/Z + extra prent – € 95,00

Comanche 3

De Sheriffs

Het nieuwe verhaal van Comanche komt ook weer bij Fantasia uit in een exclusieve luxe uitgave. Deze keer “Comanche 3 – De Sheriffs. Deze luxe uitgave zal in een kleine genummerde en gesigneerde oplage uit komen. Oplage is 75 exemplaren met 3 genummerde en gesigneerde prenten inclusief 26 stuks genummerd A t/m Z met een extra gesigneerde prent.

Luxe Album + 3 prenten – € 129,00 | Luxe Album A/Z + extra prent – € 149,00

Corona

2021

Na maanden gesloten te zijn geweest zijn Galerie Fantasia en MoCa blij haar deuren weer te kunnen openen. De winkel is mooi verbouwd en ingericht met allerlei fijne spullen. Veel originelen, zeefdrukken en posters van beroemde tekenaars, beelden, hoge kwaliteit antiquarische strips maar ook een selectie van recente nieuwe strips. Komt dat zien!

Openingtijden: Woensdag t/m Zondag – 12 -17 uur

Blijf gezond!

Stripwinkel Fantasia

Strips - Curiosa - Originelen
Gespecialiseerd in al jouw strip wensen Originelen, Zeefdrukken en stripcuriosa sinds 1994!

Wij hebben buiten de gewone nieuwe strips veel antiquarische strips en stripcuriosa. Verder hebben wij veel origineel werk van diverse tekenaars.

Naast de stripwinkel is ook een inlijsterij aanwezig zodat de originelen, posters en zeefdrukken nog beter tot hun recht komen.

In de komende jaren zullen wij weer verschillende tekenaars uitnodigen voor de bekende signeersessies. Speciaal op deze dagen worden er diverse prentjes uitgebracht. Data’s en tekenaars zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt!

Gallerie Fantasia

MoCa

MoCA ofwel Museum of Comic Art is gevestigd in Noordwijk aan Zee en is in twee delen opgedeeld. Achter de glazen voorgevel kijk je direct in de stripwinkel c.q. museumshop, die gerund gaat worden door  Fantasia

Fantasia met de eigenaar Rob van Muiden aan het roer zal namelijk zijn bezigheden uitbreiden naar Noordwijk aan Zee.

Hierdoor kunnen de bezoekers van het museum de nieuwste en meest belangrijke strips mee naar huis nemen en kunnen het MoCA en Fantasia samen signeersessies en kleine overzichtstentoonstellingen organiseren.

Waardoor er met het museum tezamen een aanlokkelijke combinatie van informatie, strips, zeefdrukken, originelen, boekpresentaties en signeersessies ontstaat.

Fantasia museumshop
Bomstraat 13 - 2202 GH Noordwijk

Prenten

Blueberry

Elk album wordt uitgegeven met verschillende prenten

Formaten: A4 en A3

Beperkte oplage

Albums

Blueberry
  • Chihuahua Pearl & De man die $ 500.000 waard was
  • Ballade voor een doodskist
  • Gebroken Neus / De wereld van Gir
  • Vogelvrij & Angel Face
  • De lange mars & De ongrijpbare Navajo’s
Blueberry

Jean "Moebius" Giraud

Blueberry is een westerse stripreeks gecreëerd door de Belgische scenarioschrijver Jean-Michel Charlier en de Franse striptekenaar Jean “Mœbius” Giraud. Het beschrijft de avonturen van Mike Blueberry op zijn reizen door het Amerikaanse Oude Westen. Blueberry is een atypische westerse held. In elke situatie ziet hij wat hij denkt moet doen, en hij doet het.
Stripwinkel Fantasia

Fantasia Shop

LUXE UITGAVE | gelimiteerde oplage in eigen beheer van 70 exemplaren met linnen rug waarvan 55 met 2 prenten en 15 exemplaren HC genummerd met drie prenten – Bij ieder album zit een boekenlegger | € 99 – € 109.

Groot formaat hardcover dubbelalbum met dubbele voorkant. Gebroken Neus, een van de hoogtepunten uit de Blueberry-reeks, is het vervolg op Vogelvrij en Angel Face, aangevuld met een dossier in kleur. Het artboek De wereld van Gir staat bomvol illustraties in kleur en zwart-wit, aangevuld met achtergrondinformatie over Jean Giraud en zijn creatie Blueberry… Onmisbaar voor alle liefhebbers!

Stripwinkel | Museumshop

Eigenaar Rob van muijden
Corona Nieuws28 April 2021

Je bent vanaf 28 april weer zonder afspraak welkom in onze winkel.

We kijken er naar uit om je weer te zien!

Fantasia zet dan ook zijn deur weer wagenwijd open!

Uiteraard zijn wij via de mail of telefoon bereikbaar om al je vragen te beantwoorden.


Blijf gezond!

Signeersessie Hermann24 + 25 Oktober 2020

Hermann signeert de nieuwe Jeremiah 38 - Snap je?

Locaties

Stripwinkel Fantasia
zaterdag 24 Oktober 2020

Museum of comic art
Zondag 25 Oktober 2020

Signeersessie Hermann24 + 25 Oktober 2020

Hermann signeert de nieuwe Jeremiah 38 - Snap je het?

Locaties

Stripwinkel Fantasia
zaterdag 24 Oktober 2020

Museum of comic art
Zondag 25 Oktober 2020

×
×

Winkelmand